Collager og ecoline billeder

“Gennem de usynlige dimensioner bevæger inspirationen det formløse frem til manifestation i denne virkelighed”

Collagerne

Leonard (som min far hed) havde købt et gammelt lexikon i U.S.A. fra 1803 — rigt illustreret med 542 kobbertryk (som der står på titelbladet). Det var gået fra hinanden– eller var måske slet ikke indbundet mere. Min far valgte nogle meget flotte sider ud, og brugte dem som udsmykning i huset hvor han boede. Inden han døde, gav han mig stablen af disse skønne tryk. Jeg har valgte enkelte ud og brugte dem i collager eller i de fødselsdagskort, som jeg laver til min familie og venner.

Collage af Christina Weisgard - ecoline, blomster, blade og leksikon illustration

Geometriske billeder:

“Hvorfor vælge geometriske former?” spørger jeg mig selv og som svar kommer : Jeg elsker disse former – de danner grundform for alt i vores verden, fra mineralernes kemiske opbygning til bordfladen som jeg sidder ved lige nu.

Christina Weisgard - Maleri i ecoline

I forenkling kan menneskekroppen ses som en figur bestående af flader, cirkler, linier, ja sågar trekanter. Så for mig er geometriske figurer ikke kolde, matematiske former, men essensen af alt. De har en kolossal dynamik i deres indre væsen og når de får farve og tekstur bliver de glade og begejstrede og indeholder uendelig muligheder for udtryk.

Den Guddommelige geometri:

Her er et billed af Fibonacci spiralen.

Fibonacci-tal fik deres navn i 1800-tallet, af Edouard Lucas, og er opkaldt efter den italienske matematiker Leonardo 
Fibonaccital: Talfølge dannet ud fra det princip, at det efterfølgende element findes som summen af de to foregående. De to første Fibonaccital er 0 og 1, og de tolv første bliver således 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89.

 

Christina Weisgard - Fibonacci spiralen - akvarel

Her er hvad Wikipedia skriver om Fibonacci tallene: Fibonacci-tal

Og til noget læsning om Guddommelige Geometri:
http://www.ancient-wisdom.co.uk/sacredgeometry.htm

Comments are closed.